Caritas Sisačke biskupije pomaže stradalima u potresu, podršku im pruža i zastupnica Petir - Marijana Petir

Gotovo 1000 volontera Caritasa u 5 je dana prihvatilo i distribuiralo stradalima od potresa na području Banovine 70 šlepera pristiglih donacija u hrani, higijenskim potrepštinama i robi. Zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir posjetila je 3. siječnja 2021. godine distribucijski centar Caritasa Sisačke biskupije u Sisku i tom prigodom susrela se i sa mnogobrojnim volonterima, sisačkim biskupom Vladom Košićem, ravnateljicom Caritasa Kristinom Radić te koordinatorima centra s. Smiljom Čirko i vlč. Jankom Lulićem koji su zastupnici Petir zahvalili na svoj pomoći koju konstantno pruža Sisačkom Caritasu kao i svim potresom stradalim područjima.

Volonteri su zastupnici Petir predstavili način funkcioniranja centra te su istaknuli kako ih je svakog dana sve više, a dolaze iz svih krajeva naše domovine. Osim u centru, volonteri su svakodnevno i na terenu gdje osiguravaju hranu, higijenske potrepštine za stradale te osnovni građevinski materijal za sanaciju kuća.

„Svatko je pozvan biti volonter jer svatko ima neku sposobnost koja se u datom trenutku ili u određenoj organizaciji može iskoristiti. Onaj tko besplatno daje svoje vrijeme i vještine za neko veće opće dobro, osjeća se ispunjeno što volontiranje čini plemenitom aktivnošću jer proizlazi iz odluke srca“, rekla je Petir zahvalivši još jednom svim volonterima Caritasa na svemu dobrom što čine.

Novčana sredstva za stradale mogu se uplatiti na račun Caritasa Sisačke biskupije:

IBAN: HR1024070001100357106 (OTP Banka)

SWIFT CODE: OTPVHR2X (za uplate iz inozemstva)

s naznakom “za stradale u potresu”

ili putem donacijskog telefon Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (6,25kn, PDV uključen).