DVD Mustafina Klada obilježio 71. obljetnicu rada - Marijana Petir

DVD Mustafina Klada održao je u subotu, 9. ožujka 2024. godine svoju 71. redovitu godišnju skupštinu. Predsjednik DVD-a Franjo Petir podnoseći izvješće o radu rekao je kako je 2023.godina za to društvo bila jedna od najuspješnijih godina u financijskom pogledu kao i u pogledu nabave nove opreme i obnove voznog parka DVD-a Mustafina Klada. „Javili smo se na natječaj Fonda solidarnosti EU gdje je odobren naš projekat za nabavu opreme u iznosu od gotovo 18 000 €. Tim je sredstvima nabavljeno 5 kompleta interventnih odjela, 5 kompleta radnih radnih odijela, 5 pari rukavica, 5 pari čizama, 3 radio stanice, 5 kaciga, 5 pari cipela i 5 vatrogasnih svjetiljki.“, rekao je Franjo Petir.

Rekao je kako je DVD  radio i na obnavljanju voznog parka te su uz značajnu financijsku podršku HVZ-a, uspjeli nabaviti novije kombi vozilo VW Crafter koje je na početku skupštine blagoslovio vlč. Stjepan Levanić.

„Ovim putem se zahvaljujemo glavnom vatrogasnom zapovjedniku gospodinu Slavku Tucakoviću i zastupnici Marijani Petir na podršci i pomoći, kao i VZŽ-u Sisačko moslavačke županije i Općini Velika Ludina koji su nam pomogli da zatvorimo kompletnu financijsku konstrukciju.“, rekao je Franjo Petir i dodao kako su namjenskim sredstvima HVZ-a iz premija osiguranja nabavljena jakna za prilaz vatri i opasač.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanom povodom Dana općine Velika Ludina, DVD-u Mustafina Klada uručeno je priznanje za 70 godina uspješnog rada.

Tijekom cijele godine u DVD-u su radili kontinuirano sa djecom te su nastupili na 4 natjecanja, i to na 23. kupu Antun Brlaković u Popovači, na županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu, na 2. kupu Petrovo u Narti i na općinskom natjecanju u Velikoj Ludini gdje su djeca zauzela 3. mjesto.

Sa 9 operativnih vatrogasaca i vatrogaskinja sudjelovali su na 18. pokaznoj vježbi VZO-a Velika Ludina koja se tradicionalno održala u Katoličkom Selišću, a zbog poplava koje su pogodile Sisačko -moslavačku županiju u prošloj godini, 2 puta su bili stavljeni u pripravnost od strane županijsko vatrogasnog zapovjednika, dok su na području koje pokriva DVD Mustafina Klada imali 2 intervencije ispumpavanja vode.

Skupštinu su pozdravili mnogobrojni predstavnici prijateljskih DVD-a, delegat Vatrogasne zajednice Općine Velika Ludina Siniša Sanković, županijski vatrogasni zapovjednih i izaslanik župana Ivana Celjaka i glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, Mario Paluh koji uskoro preuzima dužnost pomoćnika glavnog vatrogasnog zapovjednika za kontinentalnu Hrvatsku i Marijana Petir, zastupnica u Hrvatskom saboru i članica DVD-a Mustafina Klada.