Jandroković i Petir primili u Saboru franjevece iz Svete zemlje - Marijana Petir

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i zastupnica Marijana Petir primili su izaslanstvo Kustodije Svete zemlje na čelu s kustodom fra Francescom Pattonom, s kojim su razgovarali o Kapeli hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu koja je izgrađena na Pastirskim poljanama u Betlehemu temeljem financijske potpore RH na zemljištu koje je ustupila Kustodija Svete zemlje.

Time se, Hrvatska uključila u vrijedan globalni kršćanski projekt s ciljem proširenja prihvata posjetitelja i hodočasnika iz cijelog svijeta.
Unutrašnjost Kapele,  prikazuje dio hrvatske povijesti i kulture što će pridonijeti prepoznatljivosti Hrvatske u Svetoj zemlji i svijetu.

Kustod fra Francesco Patton zahvalio je na doprinosu Hrvatske uređenju svetih mjesta, složivši se da Kapela predstavlja snažnu poveznicu između Hrvatske i Svete zemlje. S obzirom na to da su aktualne ratne okolnosti glavni razlog zbog kojeg ona dosad nije svečano otvorena i posvećena, obostrano je izražena nada da će uvjeti za to biti što skorije stvoreni.

Kustod je izvijestio i o iznimno teškom položaju kršćana na Bliskom istoku, koji posljedice rata dodatno otežavaju te iznio brojne primjere poteškoća s kojima se susreću, kao i projekte koje Kustodija provodi s ciljem pomoći kršćanima.

Izaslanstvo Kustodije zahvalilo je zastupnici Marijani Petir na njezinu angažmanu u projektu stipendiranja mladih progonjenih kršćana s Bliskog istoka, iz Afrike i Azije, u okviru kojega je ove akademske godine odobreno 20 stipendija za studiranje u Hrvatskoj, uz prethodno dodijeljenih 10 stipendija.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković istaknuo je da i dalje mogu računati na potporu Sabora, Vlade i ostalih državnih institucija u cilju poboljšanja njihova položaja.

Uz kustoda Svete zemlje fra Pattona, sastanku su nazočili fra Sandro Tomašević, fra Siniša Srebrenović te ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.