Kutina proslavila svoj dan - Marijana Petir

Zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir, nazočila je 29. lipnja, na blagdan sv.Petra i Pavla, svečanoj sjednici Gradskog vijeća Kutine, održanoj u dvorani Doma kulture, u povodu obilježavanja Dana grada Kutine. Petir je čestitala svim građanima i građankama Dan grada Kutine, a posebice ovogodišnjem dobitniku Nagrade grada Kutine za životno djelo, pateru Marianu Passeriniju. „Kutina ima posebno mjesto u mom srcu jer je to grad u kojem sam rođena i uvijek kada sam tu, osjećam se kao kod kuće“, rekla je Petir koja u svom zalaganju i političkom radu posebnu pažnju posvećuje dobrobiti Moslavine i njenih građana.

Petir je podsjetila da kao predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora priprema tematsku sjednicu o nastavku proizvodnje i poslovanju kutinske Petrokemije, jer, kako je rekla, osim važnosti Petrokemije za poljoprivrednu proizvodnju, Petrokemija zapošljava preko 1200 radnika i doprinosi proračunu Grada Kutine te Sisačko-moslavačke županije s 25% i svima nam mora biti važno što se s tom tvrtkom događa.

„Ponosni smo što realiziramo nekoliko značajnih projekata u našim poslovnim zonama, u Industrijsko-logističkoj zoni. Ono na što smo najviše ponosni je da to ne financiramo mi, kao Grad. Istina, mi financiramo infrastrukturu i stvaramo dobro poslovno okruženje, ali smo jako sretni što su investitori prepoznali Kutinu, gdje misle da će se njihova poduzetnička inicijativa moći realizirati. Drago nam je i što radimo stanove za mlade i sve kojima je stan potreban“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Dodao je i kako mu je drago što se u tom području javlja i privatna inicijativa i grade stambeno-poslovne zgrade, tako da je ostvarenje cilja izgradnje oko sto stanova u dvije, tri godine vrlo blizu:

Po završetku svečane sjednice, domaćini i gosti su na Trgu dr. Franje Tuđmana nazočili svečanom otvaranju POS-ove zgrade.