Marijana Petir se susrela s imamom Mohammadom Tawhidijem, zamjenikom Globalnog vijeća imama - Marijana Petir

Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael u Hrvatskom saboru, Marijana Petir, susrela se je danas s imamom Mohammadom Tawhidijem, zamjenikom Globalnog vijeća imama. Tawhidi je zagovornik međunarodnog mira te je posvetio svoj život suzbijanju širenja islamističkog ekstremizma.

Petir i Tawhidi su razgovarali o sigurnosnim izazovima na Bliskom Istoku, te borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizama, kao i potrebi zaštite vjerskih manjina diljem svijeta. Usuglasili su se da treba težiti stvaranju uvjeta za dijalog i razvoju novih i inovativnih ideja o tome kako proaktivno unaprijediti toleranciju, različitost i suživot koji će inspirirati generacije.

Tawhidi je u Zagreb stigao iz Rima gdje je sudjelovao na Globalnom samitu lidera, na kojem se razgovaralo o važnosti potpisivanja Abrahamovog sporazuma 2020. godine. Tawhidi i Petir su razgovarali koliko takav sporazum može promijeniti regionalnu paradigmu i potaknuti promicanje suživota i tolerancije na Bliskom Istoku.