Međunarodni dan osoba s invaliditetom - Marijana Petir

Zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir čestitala je svim osobama s invaliditetom, 3.prosinca,  Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

„Iako su pomaci učinjeni, svjesna sam da je još puno posla pred nama te da je potrebno i dalje ulagati napore kako bi otklonili postojeće prepreke i osigurali poštivanje dostojanstva osoba s invaliditetom kao i njihovih temeljnih ljudskih, građanskih, političkih i društvenih prava“, istaknula je Petir.

Ona je rekla da različitost ne smije biti razlog za diskriminaciju niti smijemo dopustiti da ona bude razlog koji onemogućava ravnopravno sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvu.

Podsjetila je da su nam se zbog korona krize životi bitno promijenili, no u takvim kriznim situacijama, najbolje dolazi do izražaja solidarnosti kao univerzalna i neprolazna ljudska vrijednost koja nas upućuje na međusobnu obvezu zauzimanja čovjeka za čovjeka. „I dok tražimo rješenje koje će nam omogućiti da se uskoro vratimo normalnim životima, želim vam da vas prema naprijed nosi sve ono dobro što pamtite i što ste doživjeli, te se nadam zajedničkom obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u slijedećoj godini“, rekla je Marijana Petir.