Obilježena obljetnica oslobođenja Gline od srpskog agresora i Dan Grada - Marijana Petir

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, zastupnica Marijana Petir nazočila je obilježavanju Dana grada Gline u subotu, 6. kolovoza položivši vijenac i zapalivši svijeću u čast poginulih hrvatskih branitelja kod Spomen obilježja Suza. Marijana Petir nazočila je i Sv.misi u crkvi Sv.Ivana Nepomuka u Glini i na svečanoj sjednici koja se je održala u Hrvatskom domu. Čestitala je hrvatskim braniteljima, generalu Mladenu Markaču kao počasnom građaninu Grada Gline i svima koji Hrvatsku vole i žive Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, zahvalivši hrvatskim braniteljima za slobodu.

Čestitavši gradonačelniku Ivanu Jankoviću  i svim građanima i građankama Grada Gline Dan Grada, Petir je izrazila spremnost podržati projekte koji imaju za cilj unaprijeđenje kvalitete života u Glini i ostanak ljudi na tom prostoru. Naglasila je da su obnova kuća stradalih u potresu i izgradnju društvene, socijalne i komunalne infrastrukture prioritet, podsjetivši da se je kao predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora u čijoj je nadležnosti i vodoopskrba zauzela za izgradnju vodovoda u selima Majskog bazena te je tom prilikom pohvalila spremnost Hrvatskih voda da taj projekt podrže. Upozorila je na velike štete od divljači s kojima se tamošnji poljoprivrednici suočavaju i naglasila da je Odbor za poljoprivredu o toj temi više puta raspravljao i postavio je kao prioritet te je pozvao Hrvatski lovački savez i Ministarstvo poljoprivrede da što prije nađu rješenje.

“Sjećanjem na poginula 392 hrvatska branitelja i civila s glinskog područja u Domovinskom ratu, obilježili smo obljetnicu oslobođenja Gline od srpskog agresora. Oluja je čista kao suza i mi smo pobjedili u obrambenom Domovinskom ratu. Onima koji su 1995.u Glini govorili da je to Velika Srbija, poručujemo da nikada nije bila niti će biti, a lažne izjave kojima tvrde da su Srbi s tog područja protjerani, demantiraju sami pripadnici srpske nacionalne manjine koji na tom području žive. Prioritet svih prioriteta je obnova nakon potresa te očekujem da se ispuni obećanje koje smo dobili da naši sugrađani koji su ostali bez domova, zimu neće dočekati u kontenjerima”, rekla je Marijana Petir.