Odbor za poljoprivredu pokrovitelj AGRO START-UP EUROPE konferencije - Marijana Petir

Predsjednica Odbora za poljoprivredu, Marijana Petir održala je danas u Hrvatskom saboru sastanak s državnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede, Zdravkom Tušekom i Danijelom Koletićem, izvršnim  direktorom Apriory Worlda, organizatorom AGRO START-UP EUROPE konferencije koja će  biti posvećena mladim poljoprivrednicima. Ova konferencija održava se povodom Europske godine mladih (2022.), a planirana je u rujnu 2022. godine u Zagrebu. Konferencija bi uz predstavnike Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora i Ministarstva poljoprivrede, trebala okupiti poljoprivredne start-upove iz država članice Europske Unije, predstavnike Europske komisije, Europskog parlamenta i europskog Udruženja mladih poljoprivrednika.

„Institucije i prilike za mlade poljoprivrednike, mladi i poljoprivreda, agro start-up sektor u Europi, ruralni razvoj i izvori financiranja glavne su tematske cjeline Konferencije“, rekao je Danijel Koletić, izrazivši nadu kako će održavanje ove Konferencije pridonijeti dodatnoj prepoznatljivosti Republike Hrvatske i omogućiti daljnji razvoj start-upova u poljoprivredi.

Marijana Petir rekla je kako će se teme Konferencije povezati i s ciljevima Dugoročne vizije za razvoj ruralnih područja EU, ali i demografskim pitanjima, te instrumentima za postizanje generacijske obnove jer je pitanje uključivanja mladih u poljoprivredne aktivnosti ključno za opstanak poljoprivredne proizvodnje i opstanak hrvatskih sela.

„Ministarstvo poljoprivrede je suorganizator ove konferencije te će u  tom smislu pružiti punu potporu u tematskim, tehničkim i organizacijskim aktivnostima za održavanje Konferencije“, rekao je Zdravko Tušek.