Održane 54.Voloderske jeseni - Marijana Petir

U Voloderu se je od 10.-12. rujna održala jedna od najvećih i najstarijih manifestacija u Hrvatskoj posvećena berbenim običajima, vinu i vinogradarima, ali i folkloru. Riječ je o Voloderskim jesenima, koje su ove godine obilježile svoje 54. izdanje. „Radili smo koncepciju tako da petak, prvi dan manifestacije, vežemo uz djecu i da tu bogatu tradiciju prenesemo i na njih. Ostatak vikenda posvetili smo vinu, točnije škrletu. Tradicija je tu također zadržana, a glavna atrakcija bila je i ove godine pečenje vola na ražnju. Šarolikim i bogatim programom postigli smo zadani cilj, a to je da svi posjetitelji mogu pronaći nešto za sebe. Uz to, nije izostao nastup estradnih zvijezda“, istaknuo je zadovoljan održanom manifestacijom gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

„Mi svi Moslavci i Moslavke smo ponosni na Voloderske jeseni. Ponosimo se s našim grožđem, vinom, škrletom, ali prije svega s vrijednim i gostoljubivim ljudima. Upravo taj jedan spoj naše pitome Moslavačke gore i Lonjskog polja, prirodnih bogatstava i ljepota, kulturne baštine i narodnih običaja, vrijednih ljudi, njihovih proizvoda i ukusne hrane koju imamo može Moslavinu i marketinški bolje pozicionirati na turističkoj karti Hrvatske“, ponosno je istaknula Marijana Petir, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu.

Na samom svečanom otvorenju manifestacije izabrana je i najljepša sneha te najljepša beračica škrleta.

U sklopu Voloderske jeseni u Popovači odigrana je humanitarna nogometna utakmica između veterana klubova Branitelj i Voloder i Humanih zvijezda Hrvatske s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za obnovu Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ u  Petrinji koji je teško stradao u potresu. Utakmica u Popovači Humanim je zvijezdama bila  132., a osim od prodaje ulaznica, financijska su sredstva prikupljena i prodajom dresa Nike Kranjčara.