Papa Franjo primio katoličke zakonodavce - Marijana Petir

Zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir  sudjelovala je na 13. godišnjem sastanku Međunarodne mreže katoličkih zakonodavaca koji se je održao u Frascatiju u Italiji na temu “Geopolitika, rat i dominacija: Kako unaprijedtii pravdu i mir u svijetu?”.  Katoličke zakonodavce uoči početka sastanka primio je u Vatikanu i sv.Otac, Papa Franjo koji ih je potaknuo da rade za pravedniji, bratskiji i mirniji svijet kroz zakonodavne procese koji promiču dobrobit svih i rješavaju situacije nejednakosti u društvu.

Petir se je tijekom konferencije susrela s predsjednicom Mađarske, Katalin Novak, s kojom je surađivala i prije kada je Novak bila ministrica obitelji u Mađarskoj. Sa biskupom Paulom Kariuki Njiruom, predsjednikom Povjerenstva za obrazovanje Konferencije katoličkih biskupa u Keniji, Petir je razgovarala o ulozi Katoličke crkve u zaštiti općeljudskih vrijednosti u Africi, koje se pod utjecajem Zapada i raznih međunarodnih organizacija pokušavaju redefinirati.

Biskup Ondoa Jude Ayodeji Arogundade izrazio je zahvalnost zastupnici Marijani Petir na financijskoj pomoći koju je odobrila Vlada Republike Hrvatske na njen prijedlog za pomoć obiteljima žrtava masakra koji se dogodio na Duhove u Katoličkoj Crkvi u Nigeriji, a koja će biti transferirana putem Hrvatskog Caritasa. Biskup je upozorio da se u Nigeriji događa genocid kršćana, te je uputio apel donsiteljima oluka diljem svijeta da im se hitno pomogne.

Na konferenciji je govorio i američki kolumnist Sohrab Ahmari koji je rođen u sekularnoj iranskoj obitelji, obratio se na katoličanstvo i postao jedan od najcjenjenijih intelektualaca i katoličkih glasova u javnosti te filmski producent Eduardo Verastegui čiji je film ‘Zvuk slobode’ koji zaranja u globalnu problematiku trgovine djecom kroz istinitu priču bivšeg agenta CIA-e, premijerno prikazan na konferenciji.

Photo: L’Osservatore Romano