Petir na konferenciji kršćanskih lidera u Jeruzalemu primila nagradu - Marijana Petir

Zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir sudjelovala je sa kršćanskim liderima iz 21 države svijeta na Jeruzalemskoj konferenciji predsjedatelja koja se je održala u Jeruzalemu, od 3. do 5. ožujka 2024. godine, u organizaciji  Zaklada “Saveznici Izraela” (Israel Allies Foundation). Na sastanku sa članovima Parlamentarne skupine Knesseta za suradnju s kršćanskim saveznicima (Christian Allies Caucus), bili su prisutni zastupnici Moshe Tur-Paz, Oded Forer, Ohad Tal i Matan Kahana s kojima je Petir održala razmjenu mišljenja o trenutnoj političkoj, sigurnosnoj i humanitarnoj situaciji. Kršćanski lideri susreli su se i sa ministricom zaduženom za obavještajne službe, Gilom Gamliel kao i s ministrom vanjskih poslova, Izraelom Katzom.

Petir je tijekom konferencije posebno adresirala nužnost dostave humanitarne pomoći civilima Gaze, među kojima se nalazi i oko tisuću kršćana koji su vjerska manjina, založivši se da se ta pomoć dostavi preko pouzdanih partnera i međunarodnih humanitarnih organizacija kako bi doista stigla onima kojima je najpotrebnija.

Tijekom parlamentarne misije solidarnosti, Marijana Petir je posjetila kibuc Kfar Aza i susrela se s obiteljima žrtava terorističkog napada koje je Hamas počinio 7. listopada 2023. godine izrazivši im suosjećanje i pozvavši još jednom na momentalno puštanje zatočenih talaca.

Predsjednik Parlamentarne skupine Knesseta za suradnju s kršćanskim saveznicima, zastupnik i bivši predsjednik Knesseta, Yuli Edelstein, uručio je Marijani Petir nagradu  „Friends of Zion Award“ koju dodijeljuje organizacija Friends of Zion Museum u Jeruzaelemu. Petir je, zahvalivši na nagradi rekla, kako je vidi kao priznanje za rad koji ulaže u jačanje spona između Hrvatske i Izraela, između dva naroda, kao i između kršćana i židova.