Petir obišla pčelare na 22.Zlatnoj pčeli u Topuskom - Marijana Petir

Na 22.Zlatnoj pčeli održanoj 18. veljače u Topuskom okupili su se pčelari iz Sisačko-moslavačke županije i predstavili svoj med i proizvode od meda. Nakon svečanog otvorenja, u pratnji predsjednika Zajednice Udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije, pčelare je obišla predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir. Predstavila im je aktivnosti Odbora koji je temi pčelarstva posebno posvećen te su razgovarali o inicijativi za uvođenje potpore po pčelinjoj zajednici kao naknadi za oprašivačku ulogu pčela kao i stvaranju mogućnosti da se pčelare uvrsti u korisnike mjera ruralnog razvoja kako bi mogli dobiti potpore za gradnju kušaonica i punionica meda te nabavljati vozila i drugu potrebnu opremu. Pčelari su se složili sa zastupnicom Petir da su to inicijative od njihovog najvećeg interesa te su joj zahvali na pomoći koju im kontinuirano pruža. Petir je bila i na mednom doručku koji je organiziran za djecu iz OŠ Topusko, a radionicu za njih kako bi naučili puno korisnih stvari o pčelama i medu vodio je Dražen Kocet, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza.
Nagradu “Zlatna pčela” primili su: Ivica Brižić iz Siska za kestenov med, Vlado Ličanin iz Novske za bagrem, Ivan Dodigović iz Novske za amorfu i Antonio Vrančić iz Siska za cvjetni med. Šampionka ovogodišnje “Zlatne pčele” je Brankica Orlić iz Novske, a nagradu je dobila za medljikovac.
22. dani meda „Zlatna pčela“ i 17. Županijsko ocjenjivanje meda, organizirali su Zajednica udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije, Top-Terme d.o.o. i Turistička zajednica Općine Topusko.