Petir osigurala sredstva za rekonstrukciju ceste M.Klada – V.Ludina - Marijana Petir

Zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir u ponedjeljak, je 25. travnja 2022. godine, u prostoru Općine Velika Ludina nazočila potpisivanju ugovora o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja kolničkog zastora županijske ceste Ž3130 Mustafina Klada- Velika Ludina kojeg su potpisali načelnik Općine Dražen Pavlović i ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina, a potpisivanju je nazočio i župan Ivan Celjak.

Marijana Petir koja je saborska zastupnica s ovog područja osigurala je uključivanje Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u obnovu ove dionice s 6 milijuna kuna, dok će općina Velika Ludina izdvojiti 2 milijuna kuna i ŽUC 2 milijuna kuna iz vlastitih sredstava. Ona je podsjetila da je jedan dio ove dionice obnovljen 1993. godine u vrijeme načelnika Općine Josipa Petir, dok je drugi dio dionice obnovljen 1997. godine u vrijeme načelnika Damira Markiša. U oba navrata, Općina je vlastitim sredstvima financirala rekonstrukciju. “Ova cesta nije obnavljana 25 godina, izuzev sitnijih zahvata, a ovo je prvi put da se država uključuje u sufinanciranje njene obnove. Zahvalna sam ministru Olegu Butkoviću na pomoći jer ovaj projekt osim što doprinosi sigurnosti na cestama, značajan je za očuvanje ruralnog prostora obzirom da je obnova cestovne infrastrukture preduvjet da ljudi ostanu živjeti na hrvatskom selu”, rekla je Marijana Petir. Planirani početak radova je srpanj 2022. godine, a završetak travanj 2023.godine.

Nakon potpisivanja ugovora, zastupnica Petir i župan Celjak obišli su u pratnji načelnika i ravnatelja ŽUC-a prometnicu na kojoj će se odvijati radovi te su se sastali s voćarima koji na području Općine Velika Ludina proizvode velike količine voća. Petir im je čestitala na uspješnoj registraciji Proizvođačke organizacije “Domaće voće” pri Ministarstvu poljoprivrede te je razgovarala s njima o realizaciji projekta navodnjavanja za njihove voćnjake kao i planovima za gradnju distributivnog centra koji im je potreban obzirom na velike količine voća koje proizvode.