Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir primila veleposlanika Australije Richarda Rogersa - Marijana Petir

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir primila je 29. ožujka u nastupni posjet veleposlanika Australije Richarda Rogersa, kojemu je ovo bio prvi posjet Hrvatskome saboru.

Petir i Rodgers razgovarali su o suradnji Hrvatske i Australije, hrvatskoj zajednici koja živi u Australiji, suradnji dvije zemlje u području poljoprivrede te potporama koje Hrvatska i Australija osiguravaju za svoje poljoprivredne proizvođače, potrebi promocije kvalitete i izvornosti poljoprivredno prehrambenih proizvoda, mogućnostima plasiranja hrvatskih poljoprivrednih proizvoda na australsko tržište, posebice delikatesnih, te aktualnom stanju vezanom uz dolazak australskih turista na Jadran nakon COVID krize.

Razgovaralo se i o pitanju Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i Australije za što je Petir rekla da je hrvatski prioritet  s čime se je Rodgers složio i rekao da se početak otvaranja pregovora planira za sredinu slijedeće godine. On je najavio i dolazak zamjenika glavnog pregovarača za Sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Australije, Matthewa Duckwortha, u travnju ove godine u Hrvatsku i izrazio želju da se održi razmjena mišljenja članova Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora s zamjenikom glavnog pregovarača, što je Petir i prihvatila.