Svetkovina Bogojavljenja proslavljena u potresom stradalom Sisku - Marijana Petir

Na svetkovinu Bogojavljenja, 6.siječnja 2021. sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Na sv.misi uz okupljene vjernike, bila je zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir i četvrta hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je u obilasku stradale Banovine. Biskup je rekao da su svi ljudi pozvani tražiti i naći Krista, a onda i pokloniti mu se. “Pastiri su predstavnici poniznih i siromašnih koji su u velikom mnoštvu slijedili Isusa kada je obilazio gradove i sela i poučavao ljude, a mudraci s Istoka predstavnici su onih koji su među intelektualcima upoznali Krista i vjerovali.Tako su dokazali da se znanost i vjera ne isključuju, dapače da se mogu međusobno nadopunjati“, poručio je biskup.

On je  rekao i kako smo svi, osobito u ovim danima potresa i pandemije, pozvani biti svjetlo našoj braći i svijetliti Kristom koji je jedino pravo Svjetlo. „Kada on obasja naše duše, mi smo utješeni i ništa nas ne može pokolebati u nadi da će sve biti dobro, premda gledamo i stradale, ubijene i umrle, premda smo svjedoci rušenja kuća i naših crkava, premda smo tužni i bole nas sve ti događaji koji unose strah i nemir u duše ljudi. Mi usprkos tome nosimo nadu, vjerujemo u pobjedu dobra jer znamo da je samo Krist jedini pravi Kralj koji uvijek pobjeđuje“, istaknuo je biskup.

Zastupnica Petir rekla je da su „Tri kralja mudraci koji su tražili Isusa i susret s njim ih je promijenio. I mi trebamo imati dovoljno mudrosti da tražimo i nađemo Gospodina jer samo je u njemu spas.“, rekla je Petir koja je ujedno svim vjernicima koji slave Božić prema Julijanskom kalendaru poželjela miran i blagoslovljen Božić.