U Krašiću obilježena 124. obljetnica Stepinčeva rođenja - Marijana Petir

Zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir u svojstvu je izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću u nedjelju 8. svibnja sudjelovala na svetoj misi prilikom koje je obilježena 124. obljetnica rođenja blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Ujedno je obilježen Dan općine Krašić i Osnovne škole „Kardinal Alojzije Stepinac“, Nedjelja Dobrog Pastira i Majčin dan.

Središnje euharistijsko slavlje predvodio je preč. Željko Faltak, rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu koji je u rodnu župu bl. Stepinca došao s bogoslovima.

„Ima li većeg svjedočanstva kako živjeti pastirsko predanje od bl. Alojzija Stepinca koji je nasljedovao Isusa Krista upravo onako kako je to Krist zaželio, da preda svoj život za svoj narod, za svoje vjernike“, rekao je Faltak pozvavši na molitvu za nova svećenička i redovnička zvanja.

Marijana Petir je rekla da je blaženi kardinal Alojzije Stepinac sačuvao dušu hrvatskog naroda u vrlo teškim vremenima te da bi nam njegovo hrabro i dostojanstveno držanje svima trebalo poslužiti kao primjer, a posebice političarima kojima je na brigu povjeren naš hrvatski narod. „ Blaženi Alojzije Stepinac bio je neustrašivi pastir koji se, unatoč svim pritiscima tadašnjega komunističkog režima nije odrekao vjernosti Katoličkoj Crkvi i Rimskom prvosvećeniku kako bi sačuvao jedinstvo Crkve. Kao istinski domoljub niti u najtežim trenucima nije želio napustiti svoju zemlju Hrvatsku“, kazala je Petir te podsjetila na blaženikove riječi ispisane na njegovu grobu u zagrebačkoj prvostolnici: „Ljubiti pravdu a mrziti nepravdu – to je moje načelo. U ljubavi prema hrvatskom narodu neću se dati ni od koga natkriliti.“