Vjernici kupili stambene kontenjere za stradale obitelji u potresu - Marijana Petir

Župa svete Ane Rudeš donirala je u nazočnosti zastupnice u Hrvatskom saboru Marijane Petir Mjesnom odboru Graberje stambeni kontenjer za peteročlanu obitelj Davorke i Maria Bunjan čija je kuća stradala u potresu te više nije upotrebljiva za stanovanje. Bunjanima je ovo drugi put da su u 30 godina ostali bez svog doma – 1991.u Domovinskom ratu i 2020.u razornom potresu.

Župnik Župe sv. Ane, don Drago Škarica i Ana Lažeta, voditeljica Caritasa u pratnji su svojih župljana posjetili obitelj Bunjan i predali im stambeni kontenjer. ‘Time su naši vjernici nastavili pomagati potresom stradalim područjima a prije tjedan dana stambeni kontenjer poklonili smo i sedmeročlanoj obitelji Filar iz Stublja’, rekla je Ana Lažeta te najavila da već planiraju nove aktivnosti za obitelji stradale u potresu.

Don Drago Škarica blagoslovio je ‘novi dom’ obitelji Bunjan istaknuvši kako je želja vjernika Župe sv.Ane bila pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija a to su obitelji kojima je u samo nekoliko sekundi potres uništio njihove domove. ‘Želimo biti solidarni i blizu onima koji su najviše propatili jer mi kršćani trebamo biti prepoznatljivi ne samo po našem imenu već i po našim djelima’, rekao je don Drago. On je podsjetio na poznatu izreku iz Matejevog evanđelja ‘Što si učinio jednom od moje najmanje braće i meni si učinio’ pozvavši sve da u svojem bližnjem gledaju Isusa koji je jedini pravi put, istina i život.

‘Mještani Graberja sami su popravljali svoje krovove uz pomoć dobrih ljudi i prijatelja a i za sve obitelji čije su kuće neuporabljive za stanovanje, donacijama smo osigurali smještaj. Hvala župljanima župe sv.Ane iz Rudeša kao i svima koji nam pomažu poput naše zastupnice Marijane Petir koja je i danas ovdje s nama’, rekao je Tihomir Bunjan, predsjednik MO Graberje. On je podsjetio da je zastupnica Petir jedina dužnosnica koja ih je posjetila i pomogla im odmah nakon potresa a nastavila im je i dalje pomagati.