Za Europski parlament biraj Marijanu Petir - Marijana Petir

Marijana Petir biologinja je i teologinja po struci. 2019. godine proglašena je najboljom europskom zastupnicom za poljoprivredu, ruralni razvoj i ribarstvo, a sada u Hrvatskom saboru obnaša dužnost predsjednice Odbora za poljoprivredu.

U svom se političkom i javnom radu zalaže za razvoj hrvatskog sela i poljoprivrede, kao i za zaštitu tradicionalnih i kršćanskih vrijednosti. Marijana Petir nezavisna je kandidatkinja na listi HDZ-a (broj 5) na predstojećim izborima za Europski parlament i nalazi se na posljednjem, 12.mjestu.
U Europskom parlamentu donosi se 70% zakonodavstva koje smo i mi dužni primijeniti u svom zakonodavstvu i zato nam nije nevažno tko će nam tamo zastupati. Jedna od najvažnijih politika EU, Zajednička je poljoprivredna politika. U fokusu rada Marijane Petir su uvijek bili i ostali naši poljoprivrednici i ljudi koji žive na hrvatskom selu kojima izražava zahvalnost jer su sačuvali vjeru, jezik, nošnju, pjesmu i kulturu našeg naroda, što žive na hrvatskom selu i čuvaju hrvatski prostor te za nas proizvode hranu jer bez hrane nema života. Petir je stava da Zajedničku poljoprivrednu politiku moramo krojiti po mjeri poljoprivrednika, a ne po mjeri birokrata. Zato je prvi zadatak smanjiti administativni teret koji se stavlja pred poljoprivrednike i omogućiti im da prodišu, da ih se ne pretvara u činovnike već da im se omogući da proizvode hranu. Da naš seljak nije proizvodio hranu na održiv način, ne bi danas Hrvatska slovila kao zelena oaza Europe, zato Petir smatra da nije razumno pred poljoprivrednike svih država članica stavljati iste zelene ambicije jer već danas mi u Hrvatskoj koristimo duplo manje pesticida, antimikrobnih sredstava i mineralnih gnojiva od prosjeka EU i nova smanjenja ugrozila bi naše prinose.  Petir kaže da Hrvatska treba tražiti da se utvrde polazne osnove država članica i sukladno tome odrede zeleni ciljevi. Rak rana naše poljoprivrede nepoštena je trgovačka praksa. Prema mišljenju Marijane Petir potrebno je uvesti red u sklapanje trgovinskih ugovora s trećim zemljama i propisati iste obveze za njihove poljoprivrednike koje moraju ispuniti i naši, kako bi nam prestali stizati na tržište proizvodi koji su nelojalna konkurencija našim poljoprivrednicima i koji nisu dobri niti za naše potrošače. Puno je novca iz europskih fonodva osigurano za projekte koji omogućavaju bolji standard i životne uvjete našim građanima. No, pogrešno je EU percipirati samo kao nekog tko nam daje novac. Za osnivače EU nije bilo dvojbe da EU prije svega mora biti zajednica zapadno-kršćanskih vrijednosti kako bi mogla biti zajednica socijalnog napretka, materijalnog blagostanja i demokracije. Razgranati kršćanski korijeni utjecali su na priznavanje vrijednosti ljudske osobe s njezinim neotuđivim dostojanstvom, svetosti ljudskog života sa središnjom ulogom obitelji, važnosti obrazovanja i slobode misli, slobode govora i vjeroispovijesti, na promicanje solidarnosti i općeg dobra te priznavanje dostojanstva rada  ‘Zato je važno da za zastupnike u Europski parlament izaberete ljude koji će braniti i čuvati te iste kršćanske vrijednosti, ljude koji vole Hrvatsku i koji vole svoj narod. I koji će stvarati uvjete da ostanete živjeti tu – na svojoj djedovini i očevini i da ovdje gledate svoju djecu kako rastu’, rekla je Marijana Petir i pozvala birače da izađu 9. lipnja na izbore i učine da njihov glas vrijedi. Za snažnu i važnu Hrvatsku u Europskoj uniji na listi broj 5, zaokruži redni broj 12.