Zastupnica Marijana Petir dobila nagradu „Utjecajne hrvatske žene“ - Marijana Petir

Zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu, gospođa Marijana Petir, sudjelovala je u petak, 8.ožujka 2024. godine u Hotelu Sheraton, na dodjeli nagrada na svečanoj večeri u organizaciji Mreže hrvatskih žena, koja se je održala po sedmi put, a kojom je  ujedno prigodno obilježen Međunarodni dan žena.

Uglednim dobitnicama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Argentine, Čilea, Bolivije i Australije su tom prilikom uručene prestižne nagrade „Buduće liderice“ te  „Utjecajne hrvatske žene“ u kategorijama: vodstvo i inovacije, kultura i umjetnost, poduzetništvo, znanost, sport i humanitarni rad, a među laureatkinjama ove godine je bila i zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir koja je nagradu primila za vodstvo i inovacije.

Čestitajući dobitnicama, osnivačica Mreže hrvatskih žena, Caroline Spivak, istaknula je da je vrijeme žena konačno stiglo i naglasila je da se žene sve više uključuju u gospodarski i poduzetnički život, politiku i diplomaciju te sve više dolaze do izražaja.

Zastupnica Marijana Petir prenijela je čestitke predsjednika Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića svim nagrađenima, i rekla kako su sve dobitnice nagrada pokazale iznimnu autentičnost i zalaganje te se nada, kako će njihov karakter, vrijednosti koje zagovaraju te marljivost i odgovornost kojom pristupaju svom poslu, biti primjer i drugima.  Poručila im je da trebaju biti ponosne na sebe, jer dobiti nagradu koja se bira među Hrvaticama iz cijelog svijeta, i biti dobitnicom među 550 nominiranih, poticaj je da se nikada ne umore u zalaganju za opće dobro i osnaživanje drugih žena.

Da podsjetimo, Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena je globalna platforma koja povezuje žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije i pomogli im u ostvarenju njihovog potencijala.