Zastupnica Marijana Petir sudjelovala na obilježavanju Stepinčeva - Marijana Petir

Zastupnica Marijana Petir, u svojstvu izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sudjelovala je u četvrtak u obilježavanju Stepinčeva. Ove godine se obilježava 62. obljetnica blaženikove mučeničke smrti, a Petir je tom prigodom rekla kako je blaženi Alojzije Stepinac zadužio hrvatski narod i Katoličku crkvu svojom nepokolebljivom vjerom i neupitnom hrabrošću u suprotstavljanju pritiscima komunističkog režima te zdušnoj borbi za zaštitu ljudskih života.

“Stepinčeva vjernost Katoličkoj crkvi, ljubav prema hrvatskome narodu i osjećaj očinske i ljudske dužnosti da zaštiti svako ljudsko biće bez obzira na vjeru, nacionalnost ili neku drugu pripadnost ostat će za sva vremena pravi primjer kako ljubiti Boga, ljude i domovinu”, istaknula je Petir i dodala kako nitko ne može okaljati časno ime i lik zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Stepinca koji je ponos našeg hrvatskoga naroda i Katoličke crkve i koji je za nas već svet.

Središnji događaj obilježavanja Stepinčeva bilo je misno slavlje koje je u crkvi Presvetoga Trojstva prevodio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić u zajedništvu s krašićkim župnikom Ivanom Vučkom, umirovljenim križevačkim vladikom Nikolom Kekićem, postulatorom kauze blaženoga Alojzija Stepinca mons. Jurajom Bateljom te brojnim svećenicima.

Nadbiskup Puljić je u propovjedi na misi istaknuo kako je Stepinac volio svoj narod i bio ponosan na svoje korijene, ali se isto tako zauzimao za sve ugrožene spašavajući i Židove, Rome, Srbe, ugrožene Hrvate i Slovence. “Stepinac je  bio jedan od najhrabrijih biskupa Europe tadašnjeg tragičnog vremena. Njegov život je poruka istine i dobrote, poruka vjernosti Bogu, Crkvi, čovjeku, poruka ljubavi prema svome narodu”, ustvrdio je nadbiskup Puljić .

Zastupnica Marijana Petir sudjelovala je na polaganju vijenaca i paljenju svijeća ispred spomenika Alojziju Stepincu.