Zastupnica Petir posjetila starački dom Zaklade „Biskup Josip Lang“ u Maloj Gorici - Marijana Petir

Saborska zastupnica Marijana Petir posjetila je u subotu Langov dom za stare, siromašne i nemoćne, kojim u Maloj Gorici upravlja Zaklada „Biskup Josip Lang“.

Stoljetna zgrada Doma osjetno je oštećena u razornom petrinjskom potresu krajem 2020. godine pa je dvadesetak korisnika bilo premješteno na druge lokacije. Nabavljeni su jedna montažna kuća, dva kontejnera, a u subotu i jedna drvena kuća od 60 četvornih metara, zahvaljujući čemu su svi štićenici Doma vraćeni.

U nabavci drvene kuće angažirala se predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, zastupnica Marijana Petir, koja je pozvala hrvatske drvoprerađivače da donacijom kuće ujedno predstave i svoje proizvodne mogućnosti. –Kao predsjednica saborskog Odbora uputila sam apel hrvatskoj drvnoj industriji, jer je potvrđeno da su drvene kuće otpornije na potres od zidanih. Ja sam imala čast otvoriti Langov dom ovdje 2006. godine, tako da mi je na neki način bila i obveza pomoći. Na moj apel javila se Požgaj grupa koja je donirala ovu kuću za smještaj štićenika, izjavila je saborska zastupnica Petir.

Donatoru Požgaju i Marijani Petir zahvalio je predsjednik Zaklade vlč. Mijo Nikić koji je napomenuo kako sada svi korisnici imaju prikladniji smještaj.

–Nakon potresa smo se snalazili da smjestimo naše štićenike gdje smo mogli i drago mi je što smo ih sada uspjeli opet vratiti. Kada bismo uspjeli nabaviti još jednu ovakvu kuću, to bi za nas bilo trajno rješenje i mogli bismo nastaviti normalnim životom sve do obnove starog doma. Ovom se prigodom zahvaljujem i svim drugim dobročiniteljima koji nam pomažu. Važno je da mi nastavimo to djelo koje je započeo pater Cvek, naš ‘dobri duh Zagreba’, zaključio je vlč. Nikić.

Autor: Služba za medije Hrvatskog sabora